Onverwacht meerwerk leidt tot problemen

Onverwacht meerwerk leidt tot problemen

De bouwwereld staat onder druk, er is te weinig werk. Bij kleinere werken waar geen ontwerp of technische omschrijvingen voor handen zijn, moeten aannemers een offerte maken op basis van hun eigen kennis en kunde. Niet iedere aannemer gaat dat even goed af. Door de concurrentiedruk is de verleiding groot om goedkope oplossingen te begroten. Of niet alle onderdelen. Met als doel prijstechnisch goed voor de dag te komen. Dit is een groot risico voor u als opdrachtgever. Vaak moeten opdrachtgevers het geld voor deze investeringen lenen. Bij de bank worden hiervoor budgetaanvragen gedaan. Als die eenmaal zijn goedgekeurd, moet meerwerk opnieuw worden beoordeeld. In de praktijk blijkt dat die goedkeuring er dan niet meer komt.

Door onverwacht meerwerk kunt u als opdrachtgever in de problemen komen.