Inschrijfbegroting Langzaamverkeerspassage Centraal station

Inschrijfbegroting Langzaamverkeerspassage Centraal station

Oplevering: december 2012
Bouwsom: begroot € 11.500.000,-
Aannemer: Ballast Nedam Infra / F.W. Onrust B.V.
Calculatie: Calculatie assistentie. Met inschrijfcijfer 2e aannemer geworden. calculatie afbouw door Bouwintentie Bouwkundig Adviesbureau afd. Bouwkosten
 
Voor dit werk hebben wij de totale afbouw van de tunnel voor de aannemer berekend. De wanden en gedeelte van vloer en plafond dienden betegeld te worden met Makkumer handbeschildere tegels, waarbij de ontmoetingen in de hoeken met holle tegels werden uitgevoerd. Garanties diende gegeven te worden op de bevestiging daarvan, met name het plafond was hierbij kritisch i.v.m. het denderende treinverkeer in twee richtingen. De RVS manchetten op de koppen van de tunnel, de RVS gebogen dejoroosters op wanden en plafonds waren eveneens een uitdaging. Door intensief overleg met de uitvoerende partijen zijn wij uiteindelijk tot een goed inschrijfcijfer gekomen waarin alle risico’s waren afgedekt. Jammer dat we uiteindelijk nr. 2 waren met de inschrijving.