Restauratie De Waakzaamheid Koog aan de Zaan

Restauratie De Waakzaamheid Koog aan de Zaan

Oplevering: half 2012
Bouwsom: begroot € 1.100.000,-
Aannemer: Somass Bouwbedrijf BV
Calculatie: Bouwintentie Bouwkundig Adviesbureau Afd. Bouwkosten
  

Bouwintentie is vanaf het begin bij de kostenramingen van De Waakzaamheid betrokken geweest. De kosten ramingen zijn gaande weg verder uitgewerkt naar de uiteindelijke aanneemsom. I.v.m. de eigendomswisseling van het pand van Somass Beheer naar de Stichting Waakzaamheid heeft Bouwintentie niet de bouwbegeleiding gedaan.
Bouwintentie heeft het project gesponsord door de kosten van de ‘makelaar’ aan de voorgevel en de restauratie van diverse antieke wandtegels van ‘de smuiger’ (is een gewelfde betegelde schouw) voor zijn rekening te nemen. Daar was Bouwintentie niet de enige in, veel bedrijven en met het lot van de Waakzaamheid begane particulieren hebben hier aan meegedaan op een door de Stichting daarvoor speciaal georganiseerde sponsordag. Zie http://www.herberg-waakzaamheid.nl/sponsoring/page/5  De restauratie van de Waakzaamheid had eerder landelijke bekendheid en aandacht gekregen door de deelname aan het programma ‘Het mooiste monument van Nederland’. Dat werd indertijd gepresenteerd door Nance Coolen en Henk Jan Smits.