Opbouw van kennis:

Opbouw van kennis:

Wij doen in de (bouwkosten) projecten waar wij mee bezig zijn, veel kennis op over constructiewijzen, detailleringen, materiaalkeuzes en goedkopere maar kwalitatief gelijkwaardige oplossingen.

Ieder constructiebureau, architectenbureau en aannemer heeft zo zijn eigen oplossingen, waaraan men in die organisatie gewend is geraakt. Wij komen al die zaken tegen en kunnen vergelijken en leren daarvan. Die kennis nemen wij mee naar andere projecten waar een ieder zijn voordeel mee kan doen.

De doorloopsnelheid met calculeren is ook hoog, wij doen gemiddeld 60 projecten per jaar. Als je in een functie bij een bedrijf in het ontwerp of in de uitvoering werkt, doe je ervaring op in 1 tot 10 projecten per jaar. Wij bouwen op die manier meer kennis dan anderen op.

Daarnaast heb ik persoonlijk in vele hoedanigheden in de bouw gewerkt: als timmerman, assistent uitvoerder, uitvoerder en calculator. Ik heb daarbij, op eigen verzoek, alle typen werken doorlopen. Daar heb ik nu nog altijd baat bij. Ik weet hoe mensen denken, hoe fouten ontstaan. Ik ken de bouwwereld van onder tot boven en kan goed problemen herkennen en analyseren.

Ik ben 15 jaar in de uitvoering werkzaam geweest en nu 24 jaar in de bouwkosten. Waarvan nu 13 jaar als zelfstandige. Al deze ervaringen zijn een meerwaarde bij geschillen. Het spreekt voor zich dat we met de geschillen die we afgelopen 13 jaar hebben gedaan de specifieke ervaring op dat gebied verder hebben uitgebouwd.