Opleveringskeuring

Januari 2015 heeft RTL 4 aan Bouwintentie gevraagd om mee te werken aan het programma Woontips en iets te vertellen over geschillen in de bouw. I.v.m. de privacy van onze klanten vonden wij dat wat gevoelig liggen en vertellen over geschillen wordt al gauw bangmakerij zonder dat je concrete oplossingen kunt aandragen.  Wij hebben daarop aangegeven dat wij wel iets wilde vertellen over hoe je geschillen kunt vermijden.  De onderwerpen aan- en verkoopkeuringen, opleveringskeuringen en bouwbegeleiding zijn daarbij aan de orde gekomen.

Het programma Woontips is uitgezonden op 11 april 2015 om 16.00 uur. Wilt u ons gedeelte van die uitzending bekijken. Klik dan hier voor ons gedeelte van de uitzending.

 

Opleveringskeuringen

Bouwintentie keurt bij opleveringen

Wilt u de woning die u heeft aangekocht, of heeft laten verbouwen, bij de oplevering laten keuren omdat u zelf bouwkundige gebreken niet kunt herkennen?

Bouwintentie heeft ervaren bouwkundigen en bouwkostendeskundigen in huis. Via een opleveringkeuring herkent Bouwintentie problemen in het onroerend goed dat u heeft laten bouwen of  laten verbouwen. Een oplevering is een juridisch belangrijke fase, door uw handtekening op het opleverformulier van uw aannemer gaat u akkoord met het geleverde en de betaling van een eindtermijn. Op diverse tekortkomingen en beschadigingen kunt u daarna niet meer terugkomen.

Voor het herkennen van technische onvolkomenheden is praktijkkennis en ervaring hierin onontbeerlijk. Bij Bouwintentie hebben we ook ruime ervaring in het doen van bouwbegeleiding en het maken van bouwkundige rapporten die gebruikt worden bij geschillen in de bouw. Wij weten als geen ander dat geen herkenning van een slechte uitvoering van werkzaamheden kan leiden tot vergaande juridische problemen in de toekomst. Bouwintentie is uw onafhankelijk adviseur voor een opleveringskeuring en voert deze werkzaamheden ook zelf uit. Dit betekent dat als wij zelf geen capaciteit hebben geen inspecteurs inhuren. Wij willen absolute controle op onze kwaliteit houden.  Wij verhuren ons zelf ook niet aan andere bedrijven die keuringen verzorgen.